Vizes vb - Bernek Péter ötödik 400 méter vegyesen

Fina - Vizes VB 2017, 2019.07.28

Bernek Péter ötödik lett 400 méter vegyesen a kvangdzsui úszó-világbajnokság vasárnapi zárónapján.

A 27 éves magyar versenyző 4:13.83 perces idővel ért célba.

Bernek az előfutamban 4:15.49-cel csak a kilencedik időt úszta - ez volt pályafutása messze legjobb ideje előfutamban -, de a német Philip Heintz sérülés miatt visszalépett, így ott lehetett a fináléban.

A 8-as pályán úszó magyar - aki sorozatban a negyedik világbajnokságán a negyedik döntőjében szerepelt - jól kezdett, pillangón és háton az ötödik volt, a mell után hatodiknak fordult rá a gyorsra, s végül 4:13.83 perces teljesítménnyel csapott célba.

"Már majdnem le sem vezettem reggel, de Philip odajött hozzám és egyből szólt. Sajnálom, hogy így alakult, mert egyik sporttársamnak sem kívánok sérülést, főleg neki nem, aki egy csupa szív ember. A döntő előtt is odajött hozzám és bíztatott. Nagyon szeretném, hogy Tokióban mindketten ott legyünk a fináléban. Addig persze még hosszú az út, és ne feledjük el, az előfutamban kiesett az előző vb első két helyezettje, Chase Kalisz és Verrasztó Dávid, így kicsit csalóka a kép. Annak azért örülök, hogy kihoztam a maximumot magamból, a négyszáz gyorsos múltam pedig megtanította arra, hogyan kell leúszni egy nap kétszer elég erős tempóban ezt a távot" - nyilatkozta Bernek.



Eredmények:

férfi 400 m vegyes, világbajnok:

--------------------------------
Szeto Daija (Japán) 4:08.95 perc
2. Jay Litherland (Egyesült Államok) 4:09.22
3. Lewis Clareburt (Ausztrália) 4:12.07
...5. BERNEK PÉTER 4:13.83
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!