Vizes vb - Bíró Attila: gyenge játék, győzelem

Fina - Vizes VB 2017, 2023.07.16

Bíró Attila szövetségi kapitány szerint a magyar női vízilabda-válogatott gyenge játékkal nyert vasárnap a kanadaiak ellen a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság nyitányán.

"Egy fokkal könnyebb mérkőzésre számítottam, bíztam benne, hogy ennél azért magabiztosabban tudunk nyerni. Iszonyatosan kellemetlen csapat, nálunk pedig néhány játékosnál kiütközött az első meccsek bája. Örülök, hogy túl vagyunk a bemutatkozáson, gyenge játék, de legalább győzelem..." - értékelt az MTI-nek a 11-10-re megnyert összecsapást követően a szakember, aki hozzátette, bízik abban, hogy jövő héten ilyenkor már sokkal jobban teljesítenek majd a tanítványai.

A szakvezető megjegyezte, a japánok elleni csoportmeccsen nem sok mindent lehet gyakorolni, hiszen nagyon ad hoc jellegű vízilabdát játszanak, így akárcsak Új-Zéland ellen, csak a győzelem számít. Bíró Attila örül annak, hogy a negyeddöntőben várhatóan az Európa-bajnok spanyolok következnek, mert így a csapata bizonyíthatja, hogy képes legyőzni a dél-európai riválist.

A győztes gólt szerző Szilágyi Dorottya szerint jól kezdtek, de utána kicsit megingott a védekezés és a támadás is, a legfontosabb azonban a győzelem volt.

Gurisatti Gréta szerint különösen az elején voltak jó periódusaik.

"Kanada ugyan kellemetlen ellenfél, de annyira nem jó csapat, mint amilyen meccs lett belőle. Hiába készül az ember a zónázásra, amit játszanak, nagyon nehéz lövőhelyzetet találni. Én a mai meccsből azt emelném ki, hogy egy nagyon nehéz periódust sikerült lemenedzselnünk, higgadtak tudtunk maradni és megoldottuk" - utalt a csapatkapitány Keszthelyi Rita kiállítására Gurisatti Gréta.

Vályi Vanda - aki szokás szerint magabiztosan hozta el a labdákat a ráúszásoknál - kiemelte, rendkívül pontatlanul játszottak, ezeket pedig a jövőben szeretnék kijavítani, ugyanakkor a végén azért nagy szerepet játszott a higgadtság, és így meg tudták nyerni a meccset. Hozzátette, Keszthelyi kiállítása abból a szempontból mindenképpen pozitívan hatott a csapatra, hogy a kapitány hiányában mindenki még "tíz százalékot rá tudott tenni".

Bíró Attila együttese kedden a házigazda japánokkal, csütörtökön pedig az új-zélandiakkal találkozik, és ha a papírformát igazolva nyer, akkor csoportelsőként közvetlenül a negyeddöntőbe jut.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!