Vizes vb - Kovács és Kós is döntős 200 méter háton

Fina - Vizes VB 2017, 2023.07.27

Kovács Benedek a második, Kós Hubert a harmadik idővel bejutott a döntőbe 200 méter háton a fukuokai vizes világbajnokság medencés úszóversenyeinek ötödik napján.

Kovács - aki tavaly döntőt úszott ebben a számban a Duna Arénában, majd a római kontinensviadalon ezüstérmet nyert - az első elődöntőben kapott helyet. A 25 éves magyar versenyző a 14. idővel (1:58.17) lépett tovább a délelőtti előfutamból, az elődöntőben pedig 1:55.89-es idővel megjavította egyéni csúcsát (1:56.03).

"Ezért jöttem, ezért edzettem ennyit. Nagyon jó volt a szélen úszni, hiszen a falról nem jönnek vissza úgy a hullámok, a mellettem lévő spanyolról meg tudtam, hogy másik számban is megy majd, így nem fogja annyira nyomni" - mondta az MTI-nek Kovács, aki így viszont a pénteki fináléban az 5-ösön, középen úszik majd. "Soha nem volt még ilyen, nagyon kíváncsi leszek rá. Holnap újra szeretnék jobbat úszni, az Eb-n már sikerült, igaz, ott a középdöntőben lehetett kicsit spórolni."

A második elődöntőben volt érdekelt Kós Hubert, aki a harmadik idővel (1:57.27) várta a rajtot. Az Egyesült Államokban a legendás Michael Phelps korábbi edzőjével, Bob Bowmannel készülő magyar versenyző magabiztos teljesítménnyel, egyéni legjobbjától (1:55.95) mindössze négy századdal elmaradva megnyerte futamát.

"Próbáltam nem nézelődni, csak a saját versenyemmel foglalkoztam. Bobbal azt beszéltük meg, hogy az első száz igazán fontos, utána láttam, hogy a többiek nem jönnek, ezért vissza is vettem" - mondta Kós, aki hozzátette, nagyon örül annak, hogy Kováccsal együtt úszhatnak majd, hiszen évek óta "tervezik", hogy egyszer együtt lesznek majd a vízben egy vb-döntőben.

Erre pénteken magyar idő szerint 13.59 órakor kerül sor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!