Vizes vb - Németh Nándor nyolcadik 100 méter gyorson

Fina - Vizes VB 2017, 2023.07.27

Németh Nándor a nyolcadik helyen végzett 100 méter gyorson csütörtökön a fukuokai vizes világbajnokság medencés úszóversenyeinek ötödik napján.

Németh - aki tavaly a Duna Arénában az elődöntő szétúszásában országos csúcsot úszott, amit viszont Milák Kristóf a római Európa-bajnokságon megjavított (47.47) - az előfutamból a 14., már olimpiai szintet jelentő idővel ment tovább, az elődöntőben pedig egyéni csúcsát megjavítva, 47.62 másodperccel a negyedik időt szerezte meg.

Németh, aki a tavalyi fináléban hatodik lett, féltávnál ugyan még a negyedik helyen állt, de a második ötvenre kicsit lelassult és 48.17 másodperces idővel nyolcadikként csapott célba.

"Egy pár századdal jobban kezdtem, mint tegnap, de most nem bírtam el a végét. Remélem jövőre tudunk még valamit találni ebben a százban és javulni" - mondta az MTI-nek Németh Nándor, aki arra kérdésre, hogy miképpen lehetne egy esti döntőben javulni, elmondta, erre keresi a választ egyelőre. "Ez az örök titok, hiszen ma mindent egy az egyben úgy csináltam, mint tegnap, ugyanakkor aludtam, keltem, reggeliztem, még ugyanakkor is úsztunk. Az érzéssel és az akarattal nincs baj, remélem tudok változtatni."

A számot az ausztrál Kyle Chalmers nyert 47.15-tel


Eredmények:

férfi 100 m gyors, világbajnok:

-------------------------------
Kyle Chalmers (Ausztrália) 47.15 másodperc
2. Jack Alexy (Egyesült Államok) 47.31
3. Maxime Grousset (Franciaország) 47.42
...8. NÉMETH NÁNDOR 48.17
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!