Vizes vb - Olasz Anna indul öt kilométeren Fábián Bettina helyett

Fina - Vizes VB 2017, 2024.02.02

A szerdai női 5 kilométeres nyíltvízi úszásban Fábián Bettina helyett Olasz Anna indul a dohai vizes világbajnokságon.

A magyar szövetség pénteki hírlevele szerint Fábián a szombati 10 kilométeren szerepel majd - akárcsak Szimcsák Mira -, ám a szerdai megmérettetést már nem vállalja. Kettőjük számára kizárólag a párizsi olimpiai kvótaszerzés a tét, ami csak 10 kilométeren érhető el.

A decemberi, maderiai világkupán ezüstérmes Fábián január közepén tíz napig nem tudott edzeni tüszős mandulagyulladás miatt.

"Kezdem összeszedni magam, könnyítünk, állok elébe a versenynek. A betegség nem könnyítette meg a helyzetemet, de mindenkinek lehetnek nehézségei, így alakult, megpróbálom a legtöbbet kihozni magamból. Ez a leállás nem tudott kizökkenteni, azaz ugyanúgy készülök, mint bármikor máskor" - közölte a tavalyi LEN Európa-kupa összetett győztese.

Edzője, Kutasi Gergely kiemelte: "ez a sportág mindig is arról szólt, hogy az adott helyzetből kell kihozni a legtöbbet, és ez most sincs másképp, akár a versenykörülményekről, akár az előzményekről van szó."

Hozzátette: "Betti bele fog állni, tudom, hogy most kicsit fintorog a nagy szél és a hullámok miatt, de ez mindig így van, aztán Madeirán ennél sokkal durvább viszonyok között lett ezüstérmes."

Öt kilométeren az eredetileg csak tartaléknak jelölt Olasz Anna áll rajthoz - ez lesz a hetedik világbajnoksága -, míg Fábián ezt a számot kihagyja, és 10 kilométer után az éremeséllyel kecsegtető váltóra kíván koncentrálni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!