Vizes vb - Pádár és Márton is döntőben

Fina - Vizes VB 2017, 2024.02.13

Pádár Nikolett 200 méter gyorson, Márton Richárd pedig 200 méter pillangón jutott döntőbe a doha úszó-világbajnokság keddi elődöntőiből.

A kedd esti program két magyarja közül előbb a 17 éves Pádár volt érdekelt, aki a délelőtti előfutamból a harmadik legjobb eredménnyel (1:57.40 perc) jutott tovább és elmondása szerint sok maradt az úszásában, így bízni lehetett abban, hogy döntőbe kerül.

A szegedi tehetség este a második futamban kapott helyett és gyakorlatilag a rajttól jó tempóban úszva harcban volt a futamgyőzelemért. Aztán az utolsó hosszon egy picit lassulni látszott és végül a nagyon szoros befutóban a negyedik helyen érintette a falat, 1:57.13 perces ideje pedig összesítésben a hetedik legjobb volt a mezőnyben, így készülhet a szerda esti fináléra.

Szerdán Márton Richárd is döntőt úszhat Dohában, neki azonban a szerencsére is szüksége volt ezúttal a nyolc közé kerülésre. A táv Európa-bajnoki ezüstérmese ugyanis az első futamban jó kezdés után - féltávnál még az élen tempózott - az utolsó 50 méteren elfáradt és 1:56.04 perccel az ötödik lett.

Mindez azt jelentette, hogy a második futamban csak hárman előzhették meg, ám végül négyen is jobbat úsztak nála. Percekig úgy tűnt, Márton nélkül rendezik majd a döntőt, ám a videóelemzők - hosszas vizsgálódás végén - végül kizárták a futamgyőztes lengyel Krzysztof Chmielewskit, ami a 24 éves magyarnak kedvezett.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!