Vizes vb - Telegdy hetedik 200 méter háton

Fina - Vizes VB 2017, 2024.02.16

Telegdy Ádám hetedik lett férfi 200 méter háton a dohai úszó-világbajnokságon.

A tokiói olimpián ötödik magyar versenyző a pénteki fináléban az első hossz után nyolcadik volt, a következő kettőn hatodikként fordult, és végül - bár egy ideig úgy tűnt, a dobogóra is lesz esélye - hetedikként csapott célba 1:56.66 perces idővel.

Az aranyérem a spanyol Hugo González nyakába került, aki 1:55.30 perces időeredménnyel csapott célba. Mögötte a svájci Roman Mityukov és a dél-afrikai Pieter Coetze ért a falhoz második és harmadik helyen.

"Nagyon fájt, főleg a vége, az első százam jobb lett, mint a középdöntőben, erre kellett volna egy picit jobbat úszni a második százon. Ennek ellenére örülök, hogy február közepén kétszer tudtam 1:56.6-os időt teljesíteni, ami elég szimpatikus" - értékelt az M4 Sport helyszíni stábjának Telegdy.

A Kőbánya SC sportolója hozzátette, úgy tűnik, amit eddig csináltak, ahogy edzettek, az jó, ez pedig mindenképpen "előre viszi őt" a folytatásban.

"Ez alapján fogok tudni 1:55-tel kezdődő időt úszni, ehhez az első százon kell, hogy gyorsuljak, de ebbe a mai úszásba most nem tudok belekötni" - zárta az sportoló.

Ebben a számban Telegdy mindkét magyar riválisa hiányzott a világbajnokságról: a szám eddigi címvédője, Kós Hubert (1:54.14 p) a párizsi olimpiára összpontosítva kihagyta a viadalt, míg Kovács Benedek (1:55.85 p) nem sokkal a vb-t megelőzően combsérülést szenvedett. A 28 éves Telegdy továbbra is harmadik a hazai rangsorban az olimpiai kvótaversenyben.

Férfi 200 m hát, világbajnok:

-----------------------------
Hugo González (Spanyolország) 1:55.30 perc
2. Roman Mityukov (Svájc) 1:55.40
3. Pieter Coetze (Dél-afrikai Köztársaság) 1:55.99
...7. Telegdy Ádám 1:56.66
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!