Vizes vb - Varga Zsolt: igazi vízi háború lesz!

Fina - Vizes VB 2017, 2023.07.24

Valóságos "vízi háborúra" számít kedden az amerikaiak elleni világbajnoki negyeddöntőben Varga Zsolt, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

"Napok óta készülünk rájuk. Nagyon erős csapat az amerikai, sok játékosuk Európában szerepel, remek fizikális alapokkal rendelkeznek és megtanultak vízilabdázni. Kiváló szerb edzőjük van, ami bizonyos értelemben nehézzé, ugyanakkor kiszámíthatóbbá teszi a játékukat" - nyilatkozta az MTI-nek Varga Zsolt a csapat fukuokai szállásán.

A két gárda legutóbb három héttel ezelőtt a világkupa Los Angelesben rendezett szuperdöntőjének bronzmérkőzésén találkozott egymással. A magyarok "először" ötméteresek után nyertek, ám a hazaiak óvása miatt - egy kiállítás után a bírók túl hamar engedték vissza a magyar játékost - az utolsó 4:24 percet két órával később újrajátszották, és ezt követően az amerikaiak szerezték meg a harmadik helyet.

"Külön motivációt nem kell keresnem, szakmailag ugyanakkor inkább a zágrábi világkupa-mérkőzésünk volt az, amiben kevesebb volt a jó dolog. Bármennyire is nehezemre esett visszanézni azt a találkozót, szükség volt ennek a tárgyilagos kielemzésére ahhoz, hogy alapjaiban lássam a dolgokat" - utalt a szakember a két együttes márciusi találkozójára, amelyet 15-9-re nyertek a tengerentúliak.

"A legfontosabb a játékosok koncentrációja lesz, hogy tudják, ez egy igazi vízi háború lesz, férfias munka" - fűzte hozzá Varga Zsolt.

A csapatkapitány Jansik Szilárd emlékezetében élénken élnek még a három héttel ezelőtt történtek:

"Két és fél óra telt el a lefújt mérkőzés után, néhányan a kávézóból jöttünk vissza elsavasodva. Biztosan lesz bennünk bizonyítási vágy, nagyon szeretnénk ezt megbosszulni, mert én személy szerint úgy gondolom, ők egyszerűen nem fogadták el a vereséget méltó módon, ugyanis nem azon a szituáción múlt a meccs" - nyilatkozta Jansik, aki szerint ez olyan dühöt okozott a játékosokban, melyet reményei szerint pozitívan használnak fel.

Hozzátette, az amerikaiaknak szinte minden poszton komoly Bajnokok Ligája-rutinnal rendelkező, Európában játszó pólósaik vannak, akik egy kiváló szerb edző irányítása mellett játszanak.

"Az biztos, hogy ők nem hezitálnak, kegyetlenül kihasználják a hibákat. Több fiatal játékosuk van, akiket egyáltalán nem érdekel, ha például egy olimpiai bajnokkal kerülnek szembe, átmennek akár a falon is" - jellemezte az ellenfelet a Ferencváros kiválósága.

A magyar férfi vízilabda-válogatott története során eddig tíz világbajnoki negyeddöntőt játszott, hét győzelme mellett háromszor kapott ki, mindegyik esetben egyetlen góllal maradt alul.

A magyar és az amerikai csapat 2011-ben Sanghajban játszott egymással vb-negyeddöntőt, a magyarok akkor 9-8-ra nyertek, a jelenlegi keretben még most is ott van Varga Dénes, aki akkor két gólt szerzett.

A mérkőzést kedden magyar idő szerint 11 órától rendezik, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

A vb-ről a két döntős szerez kvótát a jövő évi, párizsi olimpiára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!