Vizes vb - Merkely Béla: 1040 beavatkozásra volt szükség

Fina - Vizes VB 2017, 2017.08.04

Merkely Béla, a magyarországi vizes világbajnokság orvosi hátterét biztosító csapat vezetője az M1 aktuális csatornán pénteken elmondta: a vb alatt 1040 beavatkozásra volt szükség, ebből 130 alkalommal került kórházba sportoló vagy edző, és csaknem ötszázan vettek részt az ellátásban.

Merkely Béla, aki a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese is, hangsúlyozta: törekedtek arra, hogy a helyszínen lássák el a sérüléseket, és a lehető leggyorsabban reagáltak minden kérésre, hiszen a sportolók azért fordulnak orvoshoz, hogy minél hamarabb visszatérhessenek a versenyzéshez. Így például - említette - egy vízilabdázó, akit sérülés miatt kezeltek, a következő negyedben már vissza akart állni a játékba.

Elmondta, nehéz volt az ellátás logisztikája, hiszen öt helyszínen voltak versenyek, tíz helyszínen edzettek a sportolók, és ezek mindegyikén jelen kellett lenniük. Együttműködtek a Semmelweis Egyetemmel, a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórházzal és két esetben a Péterfy Sándor utcai kórházzal is - tette hozzá.

Jelezte: sok pozitív visszajelzést kaptak és a nemzetközi szövetség (FINA) illetékes testülete is elismerte munkájukat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!