3 millió forinttal támogatja Makót a Continental

Gazdaság, 2022.09.30

A makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. 3.000.000 forinttal támogatja Makó városát, hogy ezzel is segítse az energiaválság okozta nehéz helyzetbe került önkormányzatot.

Continental Makó Mint írják, a Continental, mint a város legnagyobb munkaadója folyamatos kapcsolatban áll az önkormányzattal, amelynek kihívásokkal teli helyzetéről a közelmúltban értesültek.  

„A jelenlegi körülmények mellett kötelezettségünknek éreztük a város legnagyobb munkáltatójaként, hogy a mostani lehetőségeinknek megfelelően enyhítsük a város terheit. Ezt a döntést hozta vezetőségünk annak ellenére, komoly kihívásokkal küzdünk és a makrogazdasági környezet is nagy költségnyomást gyakorol az üzletmenetünkre” – olvasható Szűrszabó Levente, a makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. gyárigazgatójának közleményében, amelyet a cég portálunknak is eljuttatott.

A támogatást a Continental a Makó Város Fejlődéséért Alapítványon keresztül juttatja majd el az önkormányzathoz. Ez a városi alapítvány biztosítja többek között a rászoruló makói család számára a tűzifaosztást, a nehéz sorsú családok támogatását és tartós élelmiszerek adományozását.  

A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. közleménye ugyanakkor rámutat, hogy a cég makói gyára hamarosan évközi béremelést tervez adni a dolgozóknak, annak érdekében, hogy megőrizzék a reálbérek értéküket.  

„Az energiaárak és a nyersanyagok mellett a logisztika is jelentősen drágul, mely hatásokat az elmúlt hónapokban elnyert új projektek és a munkatársak együttműködésének is köszönhető hatékonyságnövekedés sem tudta teljesen kompenzálni. Jó úton járunk, hogy a makói gyárunk stabilizálódjon, de egyre több irányból érkeznek a kihívások, még nem jelenthetjük ki, hogy megoldódtak a problémáink. Ilyen időkben az együttműködés kiemelten fontos, ezért a helyi önkormányzattal is szeretnénk erősíteni a kapcsolatunkat, össze kell fognunk a közös jövőnk érdekében” - összegezte az aktuális helyzetet Szűrszabó Levente, a makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. gyárigazgatója a cég közleményében.
(Webrádió)

Címkék

ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. Continental Makó Támogatás
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!