3 tipp az U-alakú kanapé kiválasztásához

Gazdaság, 2021.07.16

Az U-alakú kanapé a legnagyobb helyet foglaló, monumetális ülőgarnitúra. Talán pont ezért olyan nehéz kiválasztani a megfelelő darabot, hiszen erősen rányomja karakterét az adott helyiségre.

U kanapé De pont ez az előnye is, hiszen így könnyebben alakíthatunk ki egységes stílust, hiszen van egy olyan elem, amely uralja az egész helyiséget. Nézzük, mit tehetünk, hogy végül jól döntsünk!

Milyen stílusú legyen az U-alakú kanapénk?

A stílus meghatározó, hiszen egy ennyire karakteres bútor döntő lehet a szoba berendezésében. Ezért a kényelem, a funkcionalitás, a méret mellett ez is fontos szempont.  

Választhatunk olyan U-alakú kanapét a MyBútortól, amelynek formája modern. Láb nélküli, szögletes és robusztus darabok ezek. Ha a kényelem kifejezetten fontos szempont, akkor a modern stílusú garnitúrán elfér néhány fejtámla. Így aztán biztosan nagyon karakteres és stílusos, modern nappalink lesz.

A klasszikus formavilágú U-alakú ülőgarnitúrában kifejezetten jól mutatnak az elegáns ívek, melyek általában a karfa vagy az ülőfelület lekerekítésénél jelennek meg. Elegáns és klasszikus stílusú otthonba ilyen kanapé illik.

Kifejezetten divatos lehet a skandináv stílusú, falábakon álló U-alakú kanapé is. Megjelenése légiesebb és könnyedebb, mint a nagy, széles elemekből álló modern daraboké. Ha sok fa és fehér szín található a nappaliban, akkor kifejezetten jól fog mutatni a skandináv kanapé, hiszen ezt a lakberendezési elvet a természetesség és a világos színek jellemzik.

A kanapé színe

Az U-alakú ülőgarnitúra színe nem csak fekete, fehér vagy szürke lehet. Amúgy is kifejezetten divatos most a színes kanapé. Az U-alakú kanapék mindig nagyon sok helyet foglalnak, ezért színük meghatározó a szoba színvilágát és stílusát tekintve.

Válasszunk egy vagány, élénk színű kanapét, hozzá pedig visszafogott kiegészítő színeket. A sárga most kifejezetten divatos, de a zöld és a kék is jól működik, szépen mutat. Kombinálhatjuk a meleg és a hideg színeket a szobában. A kanapé kárpitjának színe passzoljon a sötétítőhöz vagy más textilekhez.  

Az élénkszínű kanapé színvilágát tompíthatjuk halványabb, sápadtabb színű díszpárnákkal, de ezt fordítva is megtehetjük. Egy egyszerű, szürke kanapét is feldobhatunk élénk színű díszpárnákkal.

A kanapé anyaga

Az U-alakú kanapé anyaga is sokféle lehet. Nagyon divatosnak számít jelenleg a bársony, mely igazán elegáns anyag. Mélykék színben és ehhez hasonló árnyalatokban mutat igazán jól.

Az egyszerű szövettel sincsen gond, sőt, a zsákszövet nagyon trendi lehet, mert most divatosnak számítanak a durvább szövetek. Ellensúlyozhatjuk őket puhább takarókkal, díszpárnákkal, persze csak ha szükségesnek érezzük.

A bőr kifejezetten exkluzív anyagnak számít, egy óriási U-alakú bőr ülőgarnitúra azonban elég magas áron érhető el. Bár tény, hogy megéri, hiszen elegáns összhatást, a luxus érzését jeleníti majd meg a nappaliban, ahol sok vendéget tudunk fogadni és lenyűgözni.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!