A 4iG aláírta a Telenor Montenegro megvásárlásáról szóló szerződést

Gazdaság, 2021.10.27

Megkötötte a Telenor Montenegro megvásárlásról szóló az adásvételi szerződést a 4iG Montenegro - közölte az anyavállalat szerdán a Budapesti értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A tranzakció a versenyjogi eljárás eredményétől függően az év végéig zárulhat le. Az adásvétel értékét a 4iG és a korábbi tulajdonos, a PPF TMT Bidco 1 B.V. nem hozta nyilvánosságra.

A közlemény szerint a Telenor Montenegro a balkáni ország piacvezetője a mobilszolgáltatásban 44 millió eurós árbevétellel. A 413 ezer előfizetővel és 436 bázisállomással rendelkező vállalat a 4iG távközlési portfólióját erősítheti - írták.

A 4iG júliusban jelentette be az előzetes, nem kötelező érvényű megállapodást a Telenor Montenegro megvásárlásáról. A társaság 2018-ban került a térség több mobilszolgáltatóval együtt a cseh hátterű befektetési társaság, a PPF Group tulajdonába.

Akkori közleményében a 4iG kifejtette, hogy jelentős növekedési lehetőségeket látnak a Nyugat-Balkánon, ezért szeretnék erősíteni a jelenlétüket a térségben. Szeptemberben a belgrádi központú TeleGroup informatikai és hálózatfejlesztő vállalatcsoport 70 százalékos, többségi tulajdonának megvásárlásáról kötöttek előzetes megállapodást.

A 4iG Montenegro tulajdonosa, a 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója. Részvényeinek árfolyama egy éven belül 488 és 1134 forint között változott, kedden 910 forinton zárt. A vállalat 2020-ban 3,4 milliárd forintos adózott eredménnyel, és 57,3 milliárd forintos konszolidált árbevétellel zárt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!