A 4iG csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz

Gazdaság, 2020.02.18

A 4iG csatlakozott a Mesterséges Intelligencia Koalícióhoz (MI Koalíció) - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A közleményben kiemelték, hogy kutatás-fejlesztési projektjei révén a 4iG jelentős tudásbázissal rendelkezik a mesterséges intelligencia hétköznapi alkalmazásában, a társaság a piacon megszerezhető MI-termékekből saját hozzáadott értékkel állít elő alkalmazásokat, szolgáltatásokat.

Farkas Péter, a 4iG Nyrt. műszaki vezérigazgató-helyettese a közleményben rámutatott arra, hogy egy ország gazdaságának fejlődését nem elsősorban a munkaerő ára, hanem sokkal inkább a dolgozók tudása határozza meg. Egy-egy gyár telepítésénél is egyre fontosabb szempont a leendő munkavállalók mesterséges intelligenciával, gépi tanulással és a többi digitális szolgáltatással kapcsolatos képzettsége.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kezdeményezésére a magyarországi MI Koalíció 78 nemzetközi és hazai cég, továbbá egyetemek, kutatóintézetek, szakmai, valamint közigazgatási szervezetek részvételével alakult meg 2018 őszén, jelenleg 235 tagja van a koalíció honlapján található adatok szerint.

Az MI koalíció működését a Digitális Jólét Program (DJP) biztosítja. Szakmai tevékenysége jelenleg 6 munkacsoportban folyik, ezek közül a 4iG jelenleg a Digitális Agrár Stratégia csoportban a legaktívabb. A koalíció tagjainak elsődleges szándéka, hogy közösen határozzák meg a mesterséges intelligencia hazai fejlesztésének irányait, kereteit - írják a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!