A Continental veszprémi telephelye az idén elérte az egymilliárd legyártott szenzort

Gazdaság, 2023.06.06

Elérte az egymilliárd darab legyártott szenzort a Continental Automotive Hungary Kft. idén harminc éves fennállását ünneplő veszprémi telephelye - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A német járműipari konszern magyarországi leányvállalatának közleményében jelezték: az elmúlt évtizedek fejlesztéseinek köszönhetően már globális piacra termelő veszprémi telephely presztízs ügyfelek számára fejleszt, tesztel és gyárt különböző szenzorokat gépjármű-menetbiztonsági rendszerekhez, akkumulátorokhoz és az utazási kényelem növeléséhez.

A veszprémi gyár kulcsfontosságú szerepet játszik a csúcstechnológiás, jövőálló termékek fejlesztésében, tesztelésében és gyártásában - tették hozzá.

Dapsy Zoltánt, a Continental veszprémi telephelyének ügyvezető igazgatóját idézve kiemelték: az egység termelési és gyártási szegmensében mára digitalizált és robotizált gyártósorokat is használnak, jelentős kutatás-fejlesztési tevékenységet folytatnak és egyedi tesztpályával is rendelkeznek.

A közlemény szerint a Continental Veszprémben a világ szinte valamennyi autógyártója számára szállít termékeket és fejleszt megoldásokat. Az akkumulátor-, alváz pozíció- és keréksebesség-szenzorokat, valamint motor- és váltószenzorokat a telephely az ipar 4.0 trendeknek megfelelő innovatív berendezkedésekkel és automatizált gyártósorokkal állítja elő.

Az ügyvezető kiemelte: Veszprém és a régió legnagyobb munkáltatójaként céljuk, hogy továbbra is stabil és fenntartható munkahelyeket biztosítsanak.

A Continental cégcsoport 12 magyarországi helyszínen - így például Budapesten, Debrecenben, Makón, Nyíregyházán, Szegeden és Veszprémben van jelen, utóbbi városban a vállalat honlapja szerint saját fejlesztési központjában és Kelet-Európa legnagyobb tesztpályáján elektronikus vezérlésű fékrendszerek és azok komponenseinek fejlesztésén és tesztelésén közel 600 fejlesztőmérnök dolgozik.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint az országban összesen több mint 4000 embert foglalkoztató Continental Automotive Hungary Kft. árbevétele 2022-ben 421,2 milliárd forint, egy évvel korábban pedig 348,5 milliárd forint volt. A társaság 2022-ben 22,7 milliárd forint veszteséggel zárt, míg 2021-ben a vállalat vesztesége 14,5 milliárd forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!