A Doktor 24 alapítói kivásárolták a pénzügyi befektetőket

Gazdaság, 2024.06.18

A Doktor24 Medicina Zrt. magánegészségügyi szolgáltató cégcsoport az idén 16 milliárd forintos árbevételre számít a 2023-as 14,5 milliárddal szemben - közölte a társaság azt követően, hogy Kóka János és Lancz Róbert alapító-tulajdonosok kivásárolták a pénzügyi befektetőket és fejlesztésekről döntöttek.

Jelenleg mintegy 1100 munkavállalót és közreműködőt foglalkoztat, köztük 700 orvossal és szakdolgozóval, évente több mint félmillió orvos-beteg találkozót bonyolít. Országszerte 8 kórházban és klinikáján 11 műtőt, 70 kórházi ágyat és 120 járóbeteg ellátó és diagnosztikai szakrendelőt működtet - közölte a társaság.

A tranzakció kapcsán a tulajdonosok átvilágították a vállalkozást, és fontos döntéseket hoztak. Elhatározták a budai Multiklinika és a Váci úti központjuk bővítését, új diagnosztikai berendezések beszerzését, illetve további szakmák elindítását a műtéti és járóbeteg területeken egyaránt. A Doktor24 közfinanszírozott ortopédiai centrumának otthont adó tatai Kastélypark Klinika átvizsgálását követően annak átalakítását, fejlesztését határozták el.

A Doktor24 a következő években új kórházfejlesztésekkel és felvásárlásokkal kívánja tovább növelni a piaci részesedését.

A közleményben felidézték, hogy a cég 2021-ben avatta fel több mint 3 milliárd forintos befektetéssel létrehozott budai központi kórházát, a Multiklinikát, de az elmúlt években aktívan terjeszkedett vidéken is. 2021 szeptemberében a Doktor24 és az Union Vienna Insurance Group Zrt. közös leányvállalata, az Első Magánegészségügyi Hálózat Zrt. megvásárolta a Life Egészségcentrumot, Székesfehérvár és a Közép-Dunántúl régió piacvezető privát egészségügyi szolgáltatóját. 2022 januárjában került a cégcsoporthoz a pécsi Da Vinci Egészségügyi Szolgáltató Kft., júniusban pedig a dél-alföldi régió piacvezető egészségügyi szolgáltatója, a MediTeam Zrt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!