A fenntarthatóságot és a digitális megoldásokat is fontosnak tartják az ügyfelek a biztosítások kiválasztásakor egy kutatás szerint

Gazdaság, 2024.02.27

A biztosítások kiválasztásakor az ár-érték arány mellett az ügyfelek többségének fontos a fenntarthatóság, valamint a gyors és kényelmes digitális megoldások is az UNIQA Biztosító friss felmérése szerint.

Az MTI-nek kedden elküldött összefoglaló szerint a megkérdezettek 87 százaléka kötött már biztosítást, és többségüknek az ár-érték arány a legfontosabb szempont a biztosítások kiválasztásakor.

A megkérdezettek több mint fele választaná annak a biztosítónak a termékét, amelyik aktívan tesz a környezetért, ha két egyforma termék közül kell választaniuk. A válaszadók 14 százaléka ugyanakkor hajlandó lenne akár többet is fizetni egy termékért a fenntartható biztosítónak.

A felmérésben részt vevők többsége személyesen vagy online intézné biztosításait, a telefonos, e-mailes és applikációs ügyintézés kevésbé népszerű.

A válaszadók többsége úgy véli, hogy a biztosítások változni fognak a jövőben. Csaknem harmaduk szerint a biztosítások személyre szabottabbak lesznek, 18 százalékuk úgy gondolja, hogy a technológia fejlődésével nőni fog a biztosítási termékek köre.

A megkérdezettek úgy vélik, hogy az okosotthonok és egyéb innovatív megoldások térnyerése növelni fogja a biztosítások szerepét.

A jövő biztosításával kapcsolatos kutatást az Opinio készítette az UNIQA megbízásából, a reprezentatív felmérés során 923, 16-59 év közötti, okostelefonnal rendelkező embert kérdeztek meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!