TV műsor

A Glencore csehországi leányvállalatát a magyarországi cégcsoport vezetője irányítja

Gazdaság, 2019.12.03

(MTI) - A svájci központú Glencore a magyarországi cégcsoportját vezető Juhász Csabát bízta meg a csehországi leányvállalat irányításával - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

A csehországi céghez tartozó marketingiroda és olajosmag-feldolgozó üzem együttesen 220 munkavállalót foglalkoztat. A közlemény szerint Juhász Csaba ügyvezető azt szeretné elérni, hogy az irányítása alá tartozó társaságok kiegészítsék és segítsék egymás munkáját.

A svájci központú Glencore 1996-ban jelent meg Magyarországon. A budapesti székhelyű cégcsoport gabonafélék, olajos magvak, növényi olajok és állati takarmány-alapanyagok kereskedelmével és logisztikával, valamint gyártással és raktározással foglalkozik.

Hozzájuk tartozik Pannon Növényolajgyártó Kft. 2013-ban felavatott, több mint 40 milliárd forintból felépült növényolajgyára Foktőn, amely főképp napraforgót dolgoz föl. A Gabonatároló és Logisztikai Kft. a magyar gabonapiac raktározási igényeit szolgálja ki négy telephelyen - olvasható a közleményben.

A Glencore Agriculture Hungary 2017-ben 165 milliárd forint, 2018-ban több mint 156 milliárd forint nettó árbevételt ért el, nagyrészt külföldi értékesítésből. A nyilvános cégadatok szerint mindkét évet 3 milliárd forintot meghaladó veszteséggel zárta. A cégcsoport csaknem 290 embert foglalkoztat Magyarországon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!