A Graphisoft Park SE ingatlanállományának valós piaci értéke mintegy 6,5 százalékkal csökkent a járvány miatt

Gazdaság, 2020.10.16

A Graphisoft Park SE ingatlanállományának valós piaci értéke mintegy 6,5 százalékkal, 246 millió euróra csökkent, részben a koronavírus-járvány hatása miatt - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint független értékbecslő végezte el az ingatlanértékelést, aki tekintettel a koronavírus-járványnak a korábban vártnál súlyosabb második hullámára, illetve az ennek nyomán várhatóan elhúzódó gazdasági visszaesésre és a megváltozó bérlői magatartásra, indokoltnak tartotta a piaci hozamelvárások növekedésével a társaság ingatlanállományának valós piaci értékét mintegy 6,5 százalékkal csökkenteni.

Ennek értelmében a 2020. június 30-ra becsült 263 millió euró valós piaci ingatlanérték 2020. szeptember 30-ra vonatkozó becslése 246 millió euróra csökkent.

A gazdasági visszaesés esetleges további súlyosbodásával az ingatlanok valós piaci értékének további leértékelése sem zárható ki.

Ugyanakkor jelezték, az ingatlanok valós piaci értékének csökkenése nem teszi szükségessé a társaság félévi jelentésében 2020-ra és 2021-re vonatkozóan megfelelő óvatossággal becsült előrejelzések módosítását.

A Graphisoft Park SE részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A részvények árfolyama pénteken a nyitás óta 2,92 százalékkal 3330 forintra csökkent, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 5400, a legalacsonyabb 3050 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!