A Győri Szakképzési Centrum konzorciuma 2 milliárd forint támogatást kapott a fiatalok foglalkoztatásának növelésére

Gazdaság, 2022.10.03

A Győri Szakképzési Centrum vezette konzorcium 2 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kapott, hogy széles körben ismertté tegye a gyakornoki programokat a fiatalok és a gazdálkodó szervezetek körében; a projekt célja a fiatalok foglalkoztatásának növelése volt - közölte a Győri Szakképzési Centrum hétfőn az MTI-vel.

A konzorcium a vissza nem térítendő támogatást a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban nyerte el. A projekt a Széchenyi 2020 programban, az Ifjúsági Garancia Rendszer (IGR) részeként valósult meg.

A fejlesztés eredményeként a szakképzési centrumok az ország jelentős részét lefedő információs és tanácsadói hálózatrendszert alakítottak ki, és 70 302 fiatalt, valamint 11 673 kis- és középvállalkozást tájékoztattak az IGR és a gyakornoki programok nyújtotta lehetőségekről. Ennek köszönhetően a projekt a Gyakornoki program és az Új gyakornoki program keretein belül idén szeptemberig mintegy 7274 új munkahely megteremtéséhez járult hozzá.

A programnak szerepe volt a szakképzési rendszer hatékonyságának növelésében is.

A konzorciumot a Heves Megyei, a Kisvárdai, a Baranya Megyei, a Szegedi és a Székesfehérvári Szakképzési Centrum alkotta - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!