A jövő digitális pénzügyi megoldásait tervezhetik a felsőoktatási hallgatók

Gazdaság, 2021.04.16

Fintech Design Versenyt hirdet a Digitális Jólét Program (DJP) a felsőoktatásban tanulók számára, a megmérettetésre április 30-ig lehet jelentkezni, és május 31-ig kell benyújtani a pályázatokat - közölte a Digitális Jólét Nonprofit Kft. pénteken az MTI-vel.

A legjobb pályaművek benyújtói akár arra is lehetőséget kaphatnak, hogy megvalósítsák ötleteiket.

Mint írták, a program egyik célkitűzése, hogy népszerűsítse a digitális pénzügyeket, és felhívja a figyelmet a fintech szolgáltatásokra. A fintech fejlesztések szempontjából a fiatalok fontos célcsoportnak számítanak.

A verseny a felsőoktatásban tanuló fiatalok bevonásával olyan fintech megoldásokat kíván ösztönözni, amelyek a Z generáció számára is előremutatóak lehetnek. Mindez azért fontos, mert számukra a pénzügyi szektor digitalizációja alapelvárásnak számít, vagyis a tőlük érkező innováció az ő valós igényeikre fog választ adni - mondta Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára, a verseny védnöke a közlemény szerint.

Jelentkezni a [email protected] címen lehet április 30-ig, a pályázatokat pedig május 31-ig kell benyújtani. További részletek és a teljes versenykiírás a https://digitalisjoletprogram.hu oldalon található.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!