A Lucart 2022 és 2024 között 80 millió eurós beruházást valósít meg Franciaországban

Gazdaság, 2021.10.14

A higiéniai papírtermékeket gyártó Lucart európai vállalat 2022 és 2024 között 80 millió eurós beruházást valósít meg a franciaországi Laval sur Vologne-i üzemben, ahonnan Magyarországra, a nyergesújfalui telephelyre is szállítanak majd nyersanyagokat - közölte a társaság az MTI-vel.

A fejlesztésnek köszönhetően a Laval sur Vologne-i telephelyen évente 100 ezer tonna újrahasznosított tissue papírt tudnak majd előállítani.

Ezen felül a Lucart egy olyan biomassza erőmű telepítését tervezi, amely a Laval termelőüzem körüli területeken folyó erdőgazdálkodásból származó faapríték felhasználásával termelne hőt, és ezáltal a becslések szerint a vállalat évente több mint 12 ezer tonnával csökkentené a szén-dioxid-kibocsátást.

A közlemény szerint a Laval sur Vologne-i telephely stratégiai logisztikai pozícióban van, mivel az európai kontinens szempontjából központi helyet foglal el. A Lucart célja, hogy megszilárdítsa a csoport nemzetközi jelenlétét, amely Európa második legfontosabb szereplője a professzionális használatra szánt higiéniai papírtermékek piacán.

A Pasquini család által 1953-ban alapított Lucart termelési kapacitása meghaladja az évi 395 ezer tonna papírt. A gyártott mennyiség több mint fele újrahasznosított anyagból származik. A cég több mint 1600 alkalmazottat foglalkoztat 11 üzemben, amelyek közül öt Olaszországban, három Spanyolországban, egy-egy pedig Franciaországban és Magyarországon található. Az ESP Ltd idei felvásárlásával Nagy-Britanniában folytatódott a csoport nemzetközi terjeszkedése.

A Lucart 2018 szeptemberében felavatott, hatmilliárd forintos beruházással felépült magyarországi üzemében a társaság franciaországi és olaszországi papírgyáraiból érkező papírtekercseket dolgozzák fel, és innen látják el a közép- és kelet-európai piacot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!