A magyar versenyhatóság részt vett az OECD-versenyhét rendezvényén

Gazdaság, 2022.06.24

Lezárult a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) hagyományos júniusi versenyhete pénteken Párizsban, ahol a magyar versenyhatóság a tagországok hatóságait összefogó versenybizottságban és két munkacsoportban is képviselték Magyarországot - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az MTI-vel.

Kiemelték, a magyar versenyhatóság felszólalásaival az EU tagállamok között az egyik legaktívabb volt az eszmecserékben.

A GVH szakmai összefoglalókat készített hatósági tapasztalatai alapján a vevői kartellekről, a már végrehajtott fúziók szétválasztásáról, a fogyasztói viselkedés-értékelések felhasználásáról szóló megbeszélésekhez.

A tájékoztatás szerint az ülésszakon Rigó Csaba Balázs, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke ismertette az OECD versenybizottsága előtt a szervezettel közösen működtetett Budapesti Versenyügyi Regionális Oktatási Központ elmúlt évi munkáját és eredményeit.

Az oktatási központ virtuális versenyjogi szemináriumai tavaly összesen 480 résztvevőt és 45 előadót láttak vendégül, nagyban hozzájárulva a verseny fejlődéséhez a délkelet-, a kelet- és a közép-európai régiókban.

Rigó Csaba Balázs egyeztetéseket folytatott Párizsban többek között a perui versenyhatóság elnökével, amely Budapesthez hasonlóan az OECD három regionális képzési központjának egyikét működteti Limában - tájékoztatott a Gazdasági Versenyhivatal.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!