A Masterplast 2021-re profitja duplázódését várja

Gazdaság, 2018.12.06

A Masterplast 10 százalékos növekedéssel 98 millió eurós árbevételre és a tavalyinál 20 százalékkal magasabb, 3,2 millió eurós adózott eredményre számít idén, 2021-re pedig 6 millió eurós adózott eredményt és 124 millió eurós árbevételt vár -  közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.

A kedvező piaci környezet mellett a vállalat hatékonyságnövelő intézkedései is hozzájárulnak a forgalom és az eredmény gyors bővüléséhez, amelynek köszönhetően néhány év alatt várhatóan az egy részvényre jutó osztalék dinamikusan emelkedhet - írták.

A vállalat középtávú, 2021-ig tartó előrejelzésében évente átlagosan több mint 8 százalékos bevétel növekedéssel számol. Az EBITDA (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény) jövőre várhatóan mintegy 20 százalékkal bővül majd, és a következő két évben is 15 százalék körüli növekedés várható ebben a mutatóban - tették hozzá.

A társaság osztalékpolitikája szerint az adózott eredmény 50 százalékáig fizethetnek osztalékot, azonban ez a szint az iparági környezet, a jövőbeli beruházások és a működés tőkeigényének függvényében változhat. A Masterplast prognózisa szerint az idei eredmény után jövőre várhatóan részvényenként akár 34 forintos osztalékot fizethet majd a társaság, 2021-re ez az összeg közel duplájára, részvényenként 66 forintra nőhet.

Az 1997-ben alapított Masterplast csoport a kelet-közép-európai régió egyik vezető építőanyag-gyártó és forgalmazó vállalata. A cégcsoport 8 országban rendelkezik saját tulajdonú leányvállalattal, és további 30 országba értékesíti termékeit. A Budapesti Értéktőzsdén, a prémium kategóriában jegyzett vállalat 2017-es árbevétele 89,6 millió euró volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!