A német hálózati felügyelet biztosítva látja a gázellátást

Gazdaság, 2022.06.17

A német közüzemi hálózati felügyelet, a Bundesnetzagentur napi rendes beszámolójában pénteken "fesztültnek" ítélte meg Németország gázellátási helyzetét, az érkező mennyiséget magát azonban "stabilnak". Összességében a hatóság biztosítva látja az ország gázellátását.

A jelentés rögzíti, hogy az Északi Áramlat-1 gázvezeték jelenleg 40 százalékos kapacitás-kihasználtsággal szállít földgázt. A leszállított mennyiség csökkentése "a hét közepe óta hatással van a Franciaországnak, Ausztriának és Csehországnak továbbadott mennyiségekre is" - szögezi le a jelentés.

Megjegyzi ugyanakkor, hogy a gázszállítások csökkenésében érintett vállalatok "képesek más forrásokból fedezni a kieső mennyiséget". Bár a nagykereskedelmi árak "jelentős mértékben megemelkedtek" a szállítások csökkenése miatt.

Mindent összevetve, a készletek feltöltése jelenleg is folytatható a hivatal szerint, a tározók töltöttsége az előző naphoz képest kissé emelkedett. Németországban a jelenlegi tárolási szint 56,29 százalék.

A Szövetségi Hálózati Ügynökség "kifejezetten támogatja a minél több gáz megtakarítására irányuló felhívást" - szögezi le a napi rendes jelentés.
https://www.bundesnetzagentur.de/DE/Fachthemen/ElektrizitaetundGas/Versorgungssicherheit/aktuelle_gasversorgung/start.html
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!