A német kamara taggyűlése megerősítette tisztségében Sávod András elnököt

Gazdaság, 2021.05.13

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) tagjai a csütörtöki taggyűlésen újabb két évre megerősítették tisztségében Sávos András jelenlegi elnököt - közölte a DUIHK csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a taggyűlésen elnökségi és egy felügyelőbizottsági tagokról is döntöttek.

A közlemény szerint a taggyűlésen bemutatkozott Barbara Zollmann, a DUIHK leendő ügyvezető elnökségi tagja, aki július 1-jén veszi át ezt a pozíciót a jelenlegi ügyvezető igazgatótól, Gabriel A. Brennauertől.

Ismertetik, hogy Barbara Zollmann 2014 óta a Német-Koreai Ipari és Kereskedelmi Kamara ügyvezető igazgatója, 2006 és 2008 között pedig az AHK USA - Chicago ügyvezető igazgatóhelyettese volt. Sok éven át a Német Ipari és Kereskedelmi Kamarák Szövetségében (DIHK) és a Koblenzi Ipari és Kereskedelmi Kamarában is tevékenykedett.

A német kamara közleménye szerint a taggyűlésen Palkovics László innovációs és technológiai miniszter kitütetéssel ismerte el Gabriel A. Brennauer korábbi ügyvezető igazgató munkáját, aki 2006 óta vezeti a DUIHK-t, és hivatali ideje alatt a kamara jelentős eredményeket ért el a szakképzés területén.

A DUIHK 1993-ban alakult, a német gazdaság hivatalos magyarországi képviselője. Mintegy 900 tagvállalatával az ország legnagyobb bilaterális vállalati szövetsége. Legfontosabb feladata a magyar-német gazdasági kapcsolatok előmozdítása.

A DUIHK a világ 92 országában, több mint 140 városban működő német külkereskedelmi kamarai hálózat (AHK) hivatalosan elismert tagja. Emellett a Bajor és a Szász Szabadállam, valamint a Német Turisztikai Hivatal hivatalos magyarországi képviselője.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!