A Nemzeti Közművek idén mintegy 40 kilométer hosszan újítja fel gázvezeték hálózatát

Gazdaság, 2019.09.19

Az NKM földgázelosztó társaságai az ügyfelek zavartalan és biztonságos gázellátása érdekében az idén mintegy 40 kilométer gázvezetéket cserélnek ki - közölte az NKM Nemzeti Közművek Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint az NKM biztosítja az összes lakossági ügyfél földgázellátását, tevékenysége azonban nem fedi le az egész országot. Az NKM tulajdonában lévő NKM Földgázhálózati Kft. és NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt. együttesen 30 000 kilométert meghaladó gázhálózatot üzemeltet.

Az NKM Földgázhálózati Kft. a fővárosban és 18 Budapest közeli településen végez földgázelosztási tevékenységet, 810 ezer ügyfélhez juttatja el a földgázt, ami mintegy 2 millió embert érint. Az NKM Észak-Dél Földgázhálózati Kft. szolgáltatási területe - ahol 668 településsel áll kapcsolatban, ügyfeleinek száma pedig meghaladja a 780 ezret - lefedi Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom, Csongrád, Békés, Bács-Kiskun megyét, valamint Veszprém megye néhány települését.

Az NKM arra hívta fel a gázfelhasználók, tulajdonosok és főként a társasházakban élők figyelmét, hogy biztonságuk érdekében vizsgáltassák felül a saját gázrendszereiket a fűtési szezon kezdete előtt. A karbantartás nélküli készülékek a lehetséges veszélyek mellett többlet gázfogyasztást, azaz nagyobb gázszámlát is okozhatnak - olvasható a cég közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!