A NEO Property rekordszintű árbevétellel zárta a tavalyi évet

Gazdaság, 2021.04.19

Rekordszintű, 23,5 milliárdos árbevétellel és 1,7 milliárd forintos adózás előtti eredménnyel zárta a 2020-as évet az AKKO Invest vagyonkezelő által néhány hónapja felvásárolt NEO Property Services ingatlanüzemeltető és szolgáltató - közölte a társaság hétfőn az MTI-vel.

Kiemelték: a vállalat a tavalyi évre közel 1,5 milliárd forintos osztalékot fizet, amely már teljes egészében az AKKO Invest csoporthoz kerül.

Prutkay Zoltán, az AKKO Invest elnöke a közlemény szerint elmondta: a NEO 2020-as eredményei biztatóak, és hozzájárulnak a növekedési stratégiájuk megvalósításához. Hozzátette, hogy támogatják a NEO menedzsmentjét és stratégiáját, amelynek megvalósításához az AKKO stabil alapot biztosít.

Az elnök arról is beszélt, hogy újabb akvizíciók lehetőségét vizsgálják, amelyet a NEO által fizetendő osztalékból, illetve alaptőkéjük emeléséből finanszírozhatnak.

Korábban az MTI beszámolt róla: a vagyonkezelő a társaságot az idén februárban a Wing csoporttól vette meg 18,5 milliárd forintért az AKKO.

A NEO Property Servicesnek a sajtóközlemény szerint több mint 170 ügyfele van, a cég több mint 10 millió négyzetméter külterületet gondoz, és több mint 3 millió négyzetméter ingatlanterületet üzemeltet, 650-nél több munkavállalóval.

Az AKKO Invest Nyrt. papírjait a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzik. A társaság részvényei pénteken 435 forinton zártak, az elmúlt egy évben a legmagasabb értékük 481 forint, a legalacsonyabb 350 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!