A pénzügyi biztonság és az ötletből vállalkozás az idei PÉNZ7 központi témái

Gazdaság, 2020.01.22

Az idei tanévben március 2-6. között rendezik meg a PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahetet, amely most elsősorban a pénzügyi biztonságra és az ötletből vállalkozás témakörére fókuszál - közölte a Pénziránytű Alapítvány szerdán az MTI-vel.

A PÉNZ7-re az iskolák folyamatosan jelentkezhetnek, a regisztrációs felület a https://www.penz7.hu/regisztracio-pedagogusoknak.cshtml honlapról érhető el. A márciusi rendezvényhez eddig már 660 iskola 135 000 diákkal csatlakozott.

A témahetet kísérő programok közül példaként említették a Nagy Diák Pénzügyes Tesztet, amelynek az első online fordulóját február 16-ig bárki kitöltheti.

A Magyar Nemzeti Bank Pénzmúzeuma és a Pénziránytű Alapítvány második alkalommal hirdeti meg a középiskolásoknak szóló, országos pénzügyi csapatversenyét, a BankCode-ot. A négy fordulós versenyre február 14-ig regisztrálhatnak - a www.bankcode.hu oldalon - a három emberből álló diákcsapatok.

Az általános iskolások pedig a BankVelem PénzOkos Kupán mérhetik össze pénzügyi tudásukat. A felső tagozatos diákcsapatok a verseny online fordulóiban február 28-ig vehetnek részt. Az első 3 fordulót követő megyei elődöntőket a PÉNZ7 zárónapján, március 6-án rendezik, a döntőbe jutott legjobb csapatok pedig május 8-án a Magyar Nemzeti Bank épületében mérkőznek meg egymással. A vetélkedőre a www.penzokoskupa.hu oldalon lehet regisztrálni - olvasható az alapítvány közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!