A Praktiker árbevétele tavaly 13 százalékkal nőtt

Gazdaság, 2023.06.01

A Praktiker rekordévet zárt 2022-ben: a vállalat 13 százalékkal 95,5 milliárd forintra növelte árbevételét, miközben adózott nyeresége közel 11 százalékkal, 6,7 milliárd forintra bővült - közölte a barkácsáruházlánc az MTI-vel csütörtökön.

Kiemelték: az eredmény egyrészt a beruházásoknak és az online értékesítés növekedésének, másrészt az otthonfelújítási támogatásnak, az szja-visszatérítésnek és az építőipari konjunktúrának volt köszönhető.

A növekvő árbevételhez a szaniter, a kert, a hidegburkolás, az építőanyagok, valamint a világítás kategóriák járultak hozzá legnagyobb mértékben - írták.

Arra is kitértek, hogy a legnagyobb növekedést a fűtés árucsoport mutatta, miután tavaly az év második felében az energia témaköre előtérbe került.

Pártos Zsolt, a Praktiker ügyvezető igazgatója a közlemény szerint elmondta, hogy 2023-ra óvatos tervezéssel készülnek, mert az előrejelzések alapján a reálkeresetek csökkenésére, így a vásárlói költések átmeneti visszaesésére számítanak.

Hozzátette, hogy a cég beszállítóinak 85 százaléka magyar vállalat, és törekszenek arra, hogy termékkínálatukban megtalálhatóak legyenek a környezetkímélő, innovatív termékek, valamint edukálják vásárlóikat az energiatudatosság területén.

A vállalat Magyarországon idén 25 éves, mintegy 1450 főt foglalkoztat, 20 áruházat és webshopot működtet. Az áruházak összterülete 130 ezer négyzetméter, 2021-ben felépült egy 3000 négyzetméteres - online vásárlást támogató - webshopraktár Budapesten.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!