A Rail Cargo csoport vállalatai 150 ezer tonna fát visznek Magyarországról Olaszországba

Gazdaság, 2021.06.17

(MTI) - A Rail Cargo csoport vállalatai a következő egy évben Magyarország 25 pontjáról várhatóan mintegy 3200 vagon, azaz 150 ezer tonna magyar rönkfát szállítanak  az észak-olaszországi Osoppóba - közölte a Rail Cargo Hungaria (RCH) csütörtökön az MTI-vel.

A vasúttársaság közleményben hangsúlyozza, az egyes kocsi fuvarozás kormányzati támogatási rendszerének bevezetése teszi lehetővé a magyar fa piaci versenyképességének hosszú távú megőrzését, és ezzel munkahelyeket véd meg a vasúti ágazatban.

Felidézik, hogy a Rail Cargo csoporthoz tartozó vállalatok és az erdőgazdaságok vezetői nemrégiben egyeztettek a témában.

Részletezik, hogy a Rail Cargo Logistics Hungaria (RCL-HU) az erdőgazdaságok által különböző helyeken feladott szórt küldeményes vagonokból hat gyűjtőponton irányvonatokat képez.

A feladat teljesítésében közreműködnek a Rail Cargo Hungaria, valamint a Rail Cargo Carrier horvátországi és szlovéniai leányvállalatai.

A Rail Cargo csoporton belüli szoros kooperációnak köszönhetően Zalaegerszeg és Osoppo között - az eltérő magyar és a szlovén áramnemmel egyaránt működő - Vectron mozdonyok továbbítják gyorsan és gazdaságosan a faküldeményeket. A vállalatcsoport arra törekszik, hogy más határátmeneteken is hasonló innovatív közlekedést valósítson meg - írják a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!