A Spar több mint 1,4 milliárd forintból folytatta beruházási programját

Gazdaság, 2021.03.25

A Spar áruházlánc egy új üzletet nyitott márciusban, kettőt pedig korszerűsítve adott át, a beruházási program folytatására több mint 1,4 milliárd forintot fordítottak - közölte a Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. csütörtökön az MTI-vel.

A hálózatbővítés keretében az áruházlánc Budapest XI. kerületében új City Spar üzletet létesített, a csütörtökön megnyitott egység kialakítása 342 millió forintba került, a beruházással 15 új munkahelyet hoztak létre.

Szintén csütörtökön nyitott újra egy 505 millió forint ráfordítással modernizált XVI. kerületi szupermarket, amely 29 munkavállalót foglalkoztat.

Eger belvárosában egy Spar szupermarketet 563 millió forintos költségvetéssel modernizált a cég, a múlt csütörtökön átadott üzlet 26 dolgozónak biztosít munkát.

A közleményben a Spar kommunikációs vezetője, Maczelka Márk kiemelte: a hazai vásárlók és a magyar gazdaság iránti bizalom jele, hogy a koronavírus-járvány idején is folytatták az új áruházak építését, valamint az üzletmodernizációs programot.

A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. 2020-ban 738,9 milliárd forint árbevételt ért el, 8,7 százalékkal haladva meg az előző évit. A társaság 588 üzletet működtetett tavaly év végén, és több mint 14 ezer embert foglalkoztatott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!