A tavalyinál is jobb nyarat zárt a Szallas.hu

Gazdaság, 2021.10.08

Ismét sikeres nyári szezont zárt a hazai turizmus és a Szallas.hu: az oldalon leadott foglalások mennyisége 6 százalékkal nőtt 2020 nyarához és 7 százalékkal a járványt megelőző 2019-es nyári szezonhoz képest.

Az MTI-nek küldött pénteki közlemény szerint a Szallas.hu által közvetített bruttó forgalom 20 százalékkal bővült a 2020-as szezonhoz viszonyítva és 25 százalékkal 2019 nyarához képest. Az átlagos foglalási érték 15 százalékkal nőtt tavalyhoz képest. Ez utóbbi a Balatonon volt a legnagyobb, a foglalások átlagos kosárértéke 99 ezer forint volt. Ezt követte a Tisza-tó 81 ezer forinttal, a Nyugat-Dunántúl 79 ezer forinttal, Észak-Magyarország 70 ezer forinttal és az Észak-Alföld 69 ezer forinttal. Budapest és vonzáskörzetében 58 ezer forint körül alakult az átlagos foglalási érték.

A Szallas.hu adatai alapján egy főnek egy éjszaka átlagosan 13,8 százalékkal került többe idén nyáron tavalyhoz viszonyítva, országosan - mondta Trepess Beatrix, a Szallas.hu PR-menedzsere. Hozzátette, hogy országos viszonylatban az átlagos foglalási ár fejenként egy éjszakára 10 ezer forint volt idén nyáron.

A Szallas.hu-n foglaló vendégek 96 százaléka belföldi úti célt választott, a foglalási darabszám statisztikái alapján a belföldi települések toplistájának élén Siófok, Budapest és Hajdúszoboszló végeztek, majd Eger, Balatonfüred, Hévíz és Gyula következett a sorban.

Kitértek arra, hogy ősszel Budapest, Eger, Gyula, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Míg nyáron a Balaton térsége volt a legnépszerűbb, ősszel átveszi a vezetést Észak-Magyarország, a foglalások ötöde oda szól.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!