A Tungsram csatlakozott az EIT Digital innovációs klubhoz

Gazdaság, 2019.01.31

A Tungsram együttműködési megállapodást írt alá az EIT Digital szervezettel, ezzel csatlakozott az Európa kilenc országban kettőszáznál is több tagot tömörítő innovációs klubhoz - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

Az EIT Digital az Európai Parlament által létrehozott Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) szerződött partnere, és közel egy évtizede működik együtt partnereivel sikeres üzleti termékek és szolgáltatások létrehozása érdekében technológiai fejlesztések révén. Az évente több mint 100 millió eurós költségvetésből gazdálkodó EIT Digital keresi a világpiacon sikerre vihető technológiai fejlesztéseket egyetemek, kutatóközpontok, vállalatok együttműködése révén - írja közleményében a Tungsram.

A tájékoztatás szerint az európai partnerhálózatban megtalálható például az Ericsson, a Magyar Telekom, a Nokia és az OTP Bank. A magyar felsőoktatási intézmények közül az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a kutatóintézetek közül pedig a MTA-SZTAKI csatlakozott eddig az EIT Digitalhoz.

Gulyás László, az EIT Digital Hungary igazgatója a közleményben rámutatott arra, hogy a Tungsram csatlakozásával a magyarországi képviseletnél 2018-ban 11-ről 17-re nőtt a tagok száma.

Jörg Bauer, a Tungsram csoport elnök-vezérigazgatója kiemelte, az EIT Digital olyan fórum, ahol felfigyelhetnek új partnerekre, fiatal tehetségekre, és a közös projektek segítségével új ipari megoldásokat, jó gyakorlatokat dolgozhatnak ki.

A szervezet két modell szerint támogatja a fejlesztési projekteket: egyrészt az üzleti igényeket kötik össze a partnerhálózaton belül elérhető tudáskapacitással, másrészt olyan független szereplők által kezdeményezett megoldásokat karolnak fel a növekedési fázisú startupok körében, amelyek évente legalább egymillió euró forgalmat produkálnak, és a további növekedéshez szükségük van az EIT Digital közreműködésére.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!