A vártnál kevésbé csökkentek az amerikai építőipari kiadások februárban

Gazdaság, 2021.04.01

Csökkentek az építőipari kiadások februárban az Egyesült Államokban, elsősorban az ország déli területeit sújtó szokatlan téli időjárás miatt.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium csütörtökön azt közölte, hogy januárhoz képest 0,8 százalékkal, 1516,9 milliárd dollárra csökkent az építőipari kiadások szezonálisan kiigazított évesített értéke februárban. Elemzők nagyobb, 1 százalékos visszaesést vártak a januári 1,2 százalékos emelkedés után.

A szövetségi kormányzat építőipari kiadásainak évesített értéke 1,7 százalékkal esett februárban. A magánberuházási projektek kiadásai 0,5 százalékkal csökkentek, ezen belül a lakás célú ingatlanok építési költségei 0,2 százalékkal mérséklődtek, míg a kereskedelmi célú ingatlanoké 1 százalékkal süllyedt.

Az idei első két hónapban az építőipari kiadások 213,2 milliárd dollárt tettek ki, 4,9 százalékkal meghaladva az egy évvel korábbi 203,2 milliárd dollárt.

Tavaly az építőipari kiadások 1429,7 milliárd dollárra rúgtak, ami 4,7 százalékkal haladja meg az előző évi 1365,1 milliárd dollárt.

Az építőipari kiadások az amerikai hazai össztermék (GDP) nagyjából 4 százalékának felelnek meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!