TV műsor

A vártnál kevésbé lassult a feldolgozóipar teljesítménynövekedése a philadelphiai körzetben áprilisban

Gazdaság, 2021.04.15

Az elemzők által vártnál lényegesen kisebb mértékben lassult a feldolgozóipar teljesítménybővülése az Egyesült Államok közép-atlanti térségében áprilisban.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) philadelphiai részlege csütörtökön közölte, hogy a feldolgozóipar teljesítményét tükröző mutató 50,2 pontra mérséklődött a márciusi 51,8 pontról. Elemzők nagyobb romlásra, 42 pontra számítottak áprilisra.

A nullánál kisebb érték a feldolgozóipar teljesítményének csökkenését jelzi, a pozitív érték pedig bővülésre utal.

Az index, amely tavaly áprilisban és májusban mínusz 56,6, illetve mínusz 43,1 ponton érte el minden idők legmélyebb pontját a koronavírus-járvány hatására, már a 11. egymást követő hónapban tartózkodott a növekedést jelző pozitív tartományban idén áprilisban.

Az új megrendelések alindexe 50,9 pontról 36 pontra süllyedt áprilisban, a foglalkoztatási mutató a márciusi 30,1 pontról 30,8 pontra emelkedett. A vállalkozások derűlátóbbak a jövőt illetően, a következő hat hónapra szóló várakozásokat tükröző index értéke a márciusi 61,6 pontról 66,6 pontra nőtt áprilisban.

Elemzők szerint a Fed philadelphiai körzetének feldolgozóipari aktivitásról közölt adata általában az országos trendet tükrözi.

A feldolgozóipar, amely az amerikai gazdaság 11-12 százalékát fedi le, tavaly tavasszal történelmi mélységekbe zuhant a koronavírus-járvány hatására, de júniusban elindult felfelé, és azóta is folyamatos a növekedése.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!