A vártnál kevésbé nőtt az Alibaba harmadik negyedéves bevétele

Gazdaság, 2024.02.07

A vártnál kevésbé nőtt a kínai Alibaba Group Holding harmadik negyedéves bevétele, ezért az e-kereskedelmi vállalat szerdán 25 milliárd dolláros keretet hagyott jóvá részvény-visszavásárlási programjához - közölte a társaság.

Az amerikai tőzsdén jegyzett cég részvényei 1,3 százalékkal drágultak a tőzsdenyitás előtt. A társaság nettó eredménye 14,4 millió jüan, a nettó nyeresége 10,7 millió jüan volt, 77 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

"Legfőbb prioritásunk, hogy újra beindítsuk az alaptevékenységeink, az e-kereskedelem és a felhőalapú számítástechnika növekedését" - mondta Eddie Wu, az Alibaba vezérigazgatója közleményében.

Wu ígéretet tett arra is, hogy fokozza a befektetéseket a felhasználói élmény javítása és a növekedés ösztönzése érdekében a Taobao és a Tmall e-kereskedelmi platformok esetében, és megerősíti a társaság piacvezető pozícióját.

Az Alibaba tavaly márciusban jelentette be üzleti tevékenységének felosztását hat egységre, amelyek felügyeletét Eddie Wu vezérigazgató és Joe Tsai elnök lát el.

A vállalat decemberben közölte, hogy Wu közvetlenül felügyeli majd a belföldi e-kereskedelmi üzletágat, és így még inkább a vállalat alapvető részlegeire összpontosít, miközben a vállalat a lassabb nyereségnövekedéssel és az erősödő versennyel, olyan riválisokkal küzd, mint a Pinduoduo, a TikTok, vagy a Douyint üzemeltető ByteDance.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!