A Volta Energy Solutions Hungary szindikált hitel vesz fel magyarországi beruházásához

Gazdaság, 2022.06.22

Ötéves szindikált zöldhitelről írt alá megállapodást 200 millió dollár értékben a Volta Energy Solutions Hungary Kft. a Raiffeisen Bank által vezetett banki konzorciummal, a finanszírozás a termelési kapacitás bővítését segíti - közölték a felek szerdán az MTI-vel.

A Volta Energy Solutions Hungary Európában az egyetlen vállalat, amely elektromos járművek akkumulátorához ultravékony akkumulátor-rézfóliát gyárt, a finanszírozás lehetővé teszi a Volta számára, hogy befejezze beruházásának második szakaszát Környén, és 15 ezer tonnáról 38 ezer tonnára növelje éves akkumulátor-rézfólia kapacitását.

A Raiffeisen Bank Zrt. által vezetett banki konzorcium további résztvevői a CIB Bank Zrt., a K&H Bank Zrt., az UniCredit Bank Hungary Zrt., valamint a Woori Bank londoni és frankfurti bankjai.

A Volta a világ egyik vezető akkumulátor-rézfólia gyártója, a dél-koreai Solus Advanced Materials leányvállalata. Az ultravékony akkumulátor-rézfólia az elektromos járművek akkumulátorainak kulcsfontosságú eleme, amelynek kereslete az elmúlt években folyamatosan nőtt.

A közlemény szerint Keun Man Kwak, a Solus Advanced Materials pénzügyi igazgatója kiemelte: az együttműködés fontos lépés a gazdaság zöldebbé tétele és az e-mobilitás előmozdítása folyamatában. A hitel erősíteni fogja a vállalat növekedési stratégiáját, és hozzájárul az elektromos járművekre átállás felgyorsításához.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!