A Wingholding Zrt. teljes átfogó eredménye 12,34 milliárd forint volt tavaly

Gazdaság, 2021.04.29

A Wingholding Zrt. teljes átfogó eredménye 12,34 milliárd forint volt tavaly, 2019-ben azonban ez az érték 18,96 milliárd forint volt - derül ki az ingatlanfejlesztő és beruházó Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok (IFRS) szerint elkészített 2020. évi konszolidált éves beszámolójából, amit csütörtökön tettek közzé a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

A Wingholding Zrt. és leányvállatai, azaz a Wing csoport 171,38 milliárd forint bevételt értek el tavaly, ezen belül a befektetésekből származó bevételek 54,29 milliárd forintot, a vevői szerződésekből származó árbevételek pedig 117,08 milliárd forintot képviseltek. Egy évvel korábban a csoport befektetésből származó bevétele 17,54 milliárd forint, a vevői szerződésekből származó árbevétele pedig 23,94 milliárd forint volt.

A cégcsoport tárgyidőszaki adózás, nem realizált árfolyamkülönbözet, kamatfizetés és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 51,8 milliárd forint.

A Wingholding Zrt. IFRS szerint elkészített 2020. évi egyedi beszámolójából pedig kiderült, hogy az igazgatóság 16,65 milliárd forint osztalékkifizetést javasol a társaság részvényeseinek.

A pénzügyi kimutatásokat az igazgatóság április 28-án jóváhagyta.

A közlemény szerint a 2020-as évet meghatározó koronavírus-járvány és az ennek következtében megváltozott gazdasági és társadalmi környezet a Wing csoportra is hatással volt, de üzleti tevekénységét így is sikeresen folytatta. Példaként említették, hogy befejeződött a Siemens-evosoft irodaház fejlesztése, amelynek teljes bérbeadható területe meghaladja a 21 ezer négyzetmétert.

A cégcsoport célja, hogy a rendelkezésre álló külső és belső finanszírozási források optimális felhasználásával az elérhető legnagyobb tőkearányos nyereséget biztosítsa tulajdonosainak elsősorban kereskedelmi ingatlanfejlesztések és -befektetések, valamint lakóingatlan-fejlesztések professzionális megvalósításával. A Wing csoport kereskedelmi ingatlanfejlesztési és -befektetési tevékenységének fókuszában az irodaingatlanok állnak. A csoport számára a másik alapvető ingatlanpiaci szegmens az ipari, logisztikai ingatlanok piaca.

Felidézték, hogy tavaly megvásárolta a vezető lengyel ingatlanfejlesztő, a varsói tőzsdén jegyzett Echo Investment SA többségi tulajdonrészét. A cégbe a Wing csoport stratégiai befektetőként szállt be, ezzel régiós szinten is jelentős ingatlanvállalkozássá lépett elő.

A társaság valamennyi menedzsment feladatát a Wing Zrt. látja el, amely a munkatársak munkaadója is egyben.

A Wing csoport működésének belső feltételei (tőke, munkaerő) biztosítottak, külső környezete alapvetően stabil. A szabályozási környezet kiszámíthatóan működik, így a meglévő és fejlesztés alatt álló ingatlanprojektek bérbeadása, illetve esetleges eladása várhatóan a terveknek megfelelően fog lezajlani.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!