Agrárkamara: 21 agrárszakmában 63 diák kapott elismerést a Szakma Sztár Fesztiválon

Gazdaság, 2024.04.29

Az idei Szakma Sztár Fesztivál zárónapján 21 agrárszakmában 63 diák részesült elismerésben - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hétfőn az MTI-vel.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) együttműködve az idén április 24-26. között rendezte meg a Szakma Sztár Fesztivált Budapesten, az eseményen mintegy 60, köztük 21 agráriumhoz köthető szakmával, szakiránnyal ismerkedhettek meg a látogatók.

Az agrárkamara közleményében felidézte, hogy a szakmai tanulmányi versenyek elődöntőit Gödöllőn, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen szervezték meg. A központi interaktív és írásbeli elődöntőkön 90 szakképző intézményből 681 versenyző tanuló vett részt.

Kiemelték, a Szakma Sztár Fesztivál a magyar szakképzés legnagyobb ünnepe, amelynek három éve már az agrárszakképzés is a része.

A szakmai bemutatók során, a foglalkoztatószigeteken keresztül az általános iskolások és szüleik is megismerkedhettek az agrár- és élelmiszeripari szakmákkal. Remélhetőleg sokan közülük ezen a pályán tanulnak majd tovább - írták. Az agrárszakmával, szakképesítéssel rendelkezők nemcsak kézzelfogható szakmai tudást kapnak, hanem biztos megélhetési és folyamatos fejlődési lehetőséget, természetközeliséget, életformát, jövőt - tette hozzá közleményében a NAK.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!