TV műsor

Agrárminiszter: oltalom alatt álló eredetmegjelölést kaphatnak a Sümeg környéki borok

Gazdaság, 2021.07.31

Sümegi oltalom alatt álló eredetmegjelölést kaphatnak már az idei szürettől a Csabrendeken, Sümegen és Sümegprágán termelt borok és pezsgők, mellyel új lehetőségek nyílhatnak meg a borvidék előtt - mondta az agrárminiszter a sümegi Jakab Napokon elhangzott köszöntőjében szombaton.

A sümegi Jakab Napok megnyitója Nagy István kiemelte: a sümegi borok nemcsak az egyediséget biztosító természeti adottságoktól kiválóak, hanem attól is, hogy a borászok párbeszéden és összefogáson alapuló minőséget alkotnak.

Sümeg egyedi ökológiai adottságai alapozták meg a nagy tradícióval rendelkező borvidéken a szőlőgazdálkodást - mondta az agrárminiszter. Hozzátette: az évszázadok alatt felhalmozott szaktudás garantálja a borok minőségét és egyediségét, amely már a reformkorban hírnevet szerzett a településnek, a borvidéknek és az itt termelt boroknak.

Kovács Zoltán, a 2021-es "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztos az eseményen elmondta: a szeptember 25. és október 14. között tartandó rendezvényhez közeledve útjára indítottak egy programsorozatot, amellyel az ország összes, mintegy 1500 vadásztársaságának tagságát igyekeznek megmozgatni. Ennek első állomása Sümegen volt.

Hangsúlyozta: Budapest és Magyarország, 50 évvel az 1971-es vadászati világkiállítás után, a Hungexpo egész területén, 75 ezer négyzetméteren olyan kiállítást mutat be, amellyel tiszteleg a vadászat és a fenntartható természetgazdálkodás előtt.
(MTI)

Galériánk

A sümegi Jakab Napok megnyitója A sümegi Jakab Napok megnyitója A sümegi Jakab Napok megnyitója
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!