Agrárminisztérium: több mint 41 milliárd forint értékben születtek öntözésfejlesztési projekteket támogató döntések

Gazdaság, 2024.06.21

A mezőgazdasági termelés biztonságának fenntartásában, a magas hozzáadott értékű növényi kultúrák termesztésében az öntözés fejlesztése meghatározó jelentőségűvé vált a megváltozott klimatikus viszonyok között. Az Agrárminisztérium több mint száz újabb gazdálkodói öntözésfejlesztési projekthez biztosít most forrást - jelentette be pénteki, az MTI-nek eljuttatott közleményében Nagy István agrárminiszter.

Nagy István tájékoztatása szerint a Vidékfejlesztési Program öntözésfejlesztést támogató pályázati felhívásának keretében újabb 102 mezőgazdasági termelők által megvalósítani kívánt projekt került támogatásra több mint 41,4 milliárd forint értékben. A támogatás révén öntözési közösségek, mezőgazdasági vállalkozások fejlesztik többek között öntözési infrastruktúrájukat és a kapcsolódó műtárgyaikat, megújítják meglévő, korszerűtlen berendezéseiket vagy új öntözőberendezéseket állítanak be. A támogatói okiratokat a kedvezményezettek hamarosan kézhez vehetik.

A miniszter ismertette, hogy a felhívás keretében így már összesen 1181 öntözési projekt rendelkezik támogatói okirattal, valósult meg vagy áll megvalósítás alatt, 141,6 milliárd forint összegben.

Magyarország kormánya gazdabarát agrárpolitikát folytat, ezért minden lehetséges eszközzel segíti a magyar vidéket - hangsúlyozta az agrárminiszter.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!