AM: "a jelenben képezzük a jövő agrárszakembereit"

Gazdaság, 2024.03.27

A magyar agráriumnak és az agrárszakképzésnek van múltja, jelene és jövője is, amire bátran építhet a mezőgazdaság és az élelmiszeripar - jelentett ki az Agrárminisztérium (AM) szerdai közleménye szerint az élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár a Déli ASzC Bereczki Máté Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola 120. fennállása alkalmából rendezett ünnepségen, Baján.

Nobilis Márton hozzátette, hogy az iskola jó hírnevének alapja a szakmailag elkötelezett oktatók és a modern, gyakorlatias oktatási környezet, ahol a tanárok és diákok egymást segítve, inspirálva fejlődnek. Az intézmény 120 éve elköteleződött arra, hogy még vonzóbbá tegye a fiatalok számára az agrárszakmát. Itt generációk sorra szerezhettek magas szintű szakmai tudást, ami lehetővé tette számukra, hogy jelentős mértékben hozzájáruljanak Magyarország gazdaságához - írták.

Nobilis Márton a közlemény szerint kiemelte, a 21. század kihívásaira való felkészülés jegyében a KEHOP 5.2.2 pályázat támogatásával napelem-rendszert és modern fűtési megoldásokat alakítottak ki az intézményben. Az épületek modernizálása és az infrastruktúra folyamatos fejlesztése azt mutatja, az iskola nem elégszik meg azzal, hogy a múlt hírnevét ápolja, hanem nyitott a jövő kihívásaira is. A duális képzési programjaik és az ipari partnerkapcsolatok jelzik, hogy az intézmény valós tapasztalatokkal készíti fel a diákokat a szakmai életre. Az iskola nemcsak diákokat nevel, hanem szakembereket és közösségi vezetőket formál, biztosítva ezzel a szakma és a vidéki élet megújulását és megtartását.

Az államtitkár megjegyezte, hogy a szakképzési rendszer az elmúlt években jelentős változásokon ment keresztül. A következő tanévek is folyamatos változásokat ígérnek. A robotizáció, a technológiai újítások új kihívásokat jelentenek mind a tanulóknak, mind az oktatóknak. Az iskola diákjai a modern technológiákat és módszereket sajátíthatnak el, miközben tisztában vannak azzal, hogy a múltból merített tudás nélkülözhetetlen a jövő sikeréhez. A kormány pedig továbbra is elkötelezett az oktatás és a szakképzés folyamatos támogatásában - tette hozzá a közlemény szerint.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!