Áprilisban csökkentek a gyáripari megrendelések az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2021.06.04

Áprilisban egy éve az első alkalommal csökkentek a gyáripari megrendelések az Egyesült Államokban a kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau pénteki jelentése alapján.

A gyáripari megrendelések 0,6 százalékkal csökkentek áprilisban az Egyesült Államokban az előző havihoz képest, nagyobb mértékben a várt 0,2 százalékos csökkenésnél.

Áprilisban 12 hónapja az első alkalommal csökkentek a gyáripar megrendelései. Márciusban 1,4 százalékkal nőttek a megrendelések. Tavaly áprilisban 13,5 százalékkal csökkentek a megrendelések az előző havihoz képest a koronavírus-járvány megfékezésére bevezetett korlátozások miatt. Az elkövetkező hónapokban folyamatosan emelkedtek a megrendelések az előző havihoz képest. A legnagyobb mértékben május-június-júliusban, havi 6-8 százalékkal. A mostani áprilisi volt az első havi csökkenés.

A tavaly áprilisi 13,5 százalékos havi csökkenéssel létrejött alacsony bázisnak tulajdonítható módon az idei áprilisi megrendelések 14,2 százalékkal haladják meg a tavalyit.

A gyáripar adja az amerikai bruttó hazai termék közel 12 százalékát. Az idén áprilisban a legnagyobb mértékben a szállítási eszközök megrendelései csökkentek, 6,6 százalékkal az előző havihoz képest. A szállítási eszközök nélkül a feldolgozóipari megrendelések 0,5 százalékkal emelkedtek az előző havihoz képest áprilisban az Egyesült Államokban.
https://www.census.gov/manufacturing/m3/prel/pdf/s-i-o.pdf
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!