Átadta a 450. csomagautomatát a Magyar Posta

Gazdaság, 2023.03.27

A Magyar Posta sikeresen teljesítette a legutóbbi hálózatbővítését a 450. csomagautomata átadásával - közölte a társaság az MTI-vel hétfőn.

Az utolsó, hétfőn átadott automatát Budapesten, a Hűvösvölgyi Szolgáltatóháznál helyezték el. Balczó Barnabás elnök-vezérigazgató a gyors és pontos kézbesítés mellett a legfontosabb feladatnak nevezte, hogy a Magyar Posta országszerte biztosítsa a rugalmas átvétel lehetőségét. Hozzátette, hogy a cég csomaglogisztikai tevékenységében kiemelt szerep hárul az e-kereskedelemben megvásárolt áruk hatékony kézbesítésére, de azok számára is megoldás a postai automata, akik maguk szeretnék feladni a csomagjaikat.

A közleményben kitértek arra, hogy Magyarországon az elmúlt 4 évben évente majdnem 20 százalékkal növelte a forgalmat az internetes kereskedelem, ezzel együtt egyre inkább előtérbe került a nem lakcímre érkező kézbesítés. A posta csomagautomatái a főváros, az agglomerációs települések és a vidéki nagyvárosok forgalmas csomópontjain találhatók, és általában kültéren állnak, megkönnyítve a csomagforgalmat a nap 24 órájában - tették hozzá.

A Magyar Posta először 9 éve, a magyarországi szolgáltatók közül elsőként adott át csomagkiadókat. A fejlesztést akkor is a forgalom emelkedésével indokolták, és további automaták kihelyezésével számoltak, 2014 júliusában már 35 működött országszerte. A most zárult bővítést 2022 júniusában jelentették be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!