Átadta rozsdamentes gerendákat gyártó üzemét Tatabányán a Transport-Beton

Gazdaság, 2024.05.30

Egyenes és hullámos gerincű rozsdamentes gerendákat gyártó üzemet adott át a Transport-Beton Kft. csütörtökön Tatabányán.

Oszuska Gábor ügyvezető az MTI-nek elmondta, hogy az egymilliárd forintot meghaladó fejlesztéshez 380 millió forint támogatást kaptak, egy része a Magyar multi programból származott.

A társaság kifejlesztett egy olyan tartószerkezet családot, amelyben egy "I" alsó és felső elemét a megszokott függőleges, egyenes anyag helyett egy hullámosra hengerelt lemez köti össze. A hullámos gerincű tartógerendának nagyobb a csavarással szembeni ellenállása, ugyanakkor közel 20 százalékkal kevesebb anyagból készíthető el, mint a hagyományos, ezért kisebb súlyú és olcsóbb - ismertette az ügyvezető.

A Transport-Beton helyi, magyar tulajdonú vállalkozás, kezdetben mélyépítéssel és ipari csarnokok kivitelezésével foglalkozott. A majdnem 100 embernek munkát adó vállalkozás mára acélszerkezetek és saját fejlesztésű, hegesztést segítő forgatóberendezések gyártásából szerzi bevételei túlnyomó részét.

A nyilvánosan elérhető adatok szerint a Transport-Beton 2022-ben 8,7 milliárd forint árbevétel mellett 638 millió forint adózás előtti eredményt ért el. Tavaly 10 milliárd forint volt a cég árbevétele, adózás előtti eredménye pedig 1 milliárd forint.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!