Átadták a 2020. évi Jedlik Ányos-díjakat

Gazdaság, 2020.07.21

A kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenység, a kiemelkedő színvonalú iparjogvédelmi munkásság elismeréseként átadták a 2020. évi Jedlik Ányos-díjakat kedden Budapesten, a Millenáris Startup Campuson.

Átadták a 2020. évi Jedlik Ányos-díjakat Az elismeréseket Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára és Pomázi Gyula, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) elnöke adta át.

Gulyás Tibor kiemelte, hogy az iparjogvédelmi ügyek feldolgozása jelentősen felgyorsult az elmúlt 3-4 hónapban. Hozzátette, márciusban egyik napról a másikra létrehoztak egy járványalapot a vírushelyzet kezelésére, a tudományos-feltalálói tevékenységek támogatására. Az alap sikeresen biztosította a vírus megelőzéséhez, védekezéshez szükséges kapacitásokat. "Ebben a munkában jelesül teljesítettünk, s emögött a kimagasló feltalálói tevékenység, és innovációs teljesítmény áll" - fogalmazott.

Pomázi Gyula kijelentette: a hivatal jelesre vizsgázott a koronavírus okozta veszélyhelyzetben, és nagyot lépett előre a "digitális hivatallá" válás útján. Az ügyfeleket, azaz a kutatókat is dicséret illeti, mivel többségük rugalmasan alkalmazkodott a kialakult helyzethez és az ügyintézési rend változásaihoz - mondta.

Kitért arra, hogy a Jedlik Ányos-díjban az alapítása óta eltelt 25 évben több mint százan részesültek, jellemzően kiemelkedő iparjogvédelmi portfólióval rendelkező feltalálók, kutatók, továbbá ügyvivők, jogi képviselők, néhány alkalommal pedig hivatali munkatársak is.

A 2020. évi Jedlik Ányos-díj elismerést Balogh Géza hangsugárzást kutató villamosmérnök, az Interton Kft. ügyvezetője, Kiss György Botond biológus-genetikus, a Mezőgazdasági Biotechnológiai Központ Genetikai Intézetének nyugalmazott igazgatója, Mikófalvi Gábor iparjogvédelmi ügyvéd, a Magyar Védjegy Egyesület alelnöke, Simig Gyula, vegyészmérnök kutató, az Egis Gyógyszergyár nyugalmazott kutatási igazgatója, Vásárhelyi János, faipari mérnök, Ferenczy Noémi-díjas formatervező, egyetemi docens kapta.

A rendezvényen átadták a hivatal által alapított 28. Magyar Innovációs Nagydíj innovációs különdíját az Agrártudományi Kutatóközpont (AKI) Növényvédelmi Intézetének a célzott kártevő rovarfaj viselkedéshez kialakított csapdák kifejlesztéséért. (FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Átadták a 2020. évi Jedlik Ányos-díjakat Átadták a 2020. évi Jedlik Ányos-díjakat Átadták a 2020. évi Jedlik Ányos-díjakat
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!