Átadták a felújított Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthont

Gazdaság, 2023.03.30

Átadták a felújított Veszprém-Gyulafirátóti Befogadó Gyermekotthont csütörtökön.

Az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára a jövő nemzedékek iránti elköteleződésnek nevezte a gyermekek érdekében tett erőfeszítéseket.

Zambó Péter hangsúlyozta, hogy a gyermekotthonok ombudsmani felújítási programja keretében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) és az állami erdőgazdaságok, köztük a Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vállalt szerepet az intézmény felújításában társadalmi összefogással.

Mint mondta, az erdészetek a következő nemzedékek életminőségét hivatottak javítani, ennek szép példájának nevezte a gyermekotthonok felújítása mellett az erdei vándortáborok szervezését.

Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa azt hangsúlyozta, hogy a 2021-ben megkezdett gyermekotthon-felújítási programnak köszönhetően több befogadó létesítmény megújult.

A program országos folytatásához várják az állami és nem állami szervek csatlakozását - tette hozzá.

Farsang Tamás dandártábornok, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese úgy fogalmazott, hogy a fogvatartottak reintegrációjának leghatékonyabb eszköze a munka. Az otthon felújításán 12-14 fogvatartott dolgozott mintegy 1200 munkaórán át - tette hozzá.

Erdei Sándor, az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója szerint az otthonokért megvalósult összefogás azt üzeni a világnak, hogy a gyermekvédelem közös feladat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!