Átadták a pápai tűzoltóparancsnokság felújított épületét

Gazdaság, 2023.12.01

Átadták a pápai hivatásos tűzoltóparancsnokság felújított laktanyaépületét pénteken, mely egyike az országszerte megújult huszonegy tűzoltósági épületnek.

Átadták a pápai tűzoltóparancsnokság felújított épületét Az átadás alkalmával Sölch Gellért, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára kiemelten fontosnak nevezte az országszerte zajló energetikai korszerűsítéseket, mint mondta, a pápai beruházás 240 millió forintba került.

Felidézte: Szilvay Kornél magyar tűzoltó száz évvel ezelőtt benyújtott szabadalma alapozta meg a porral oltást, ami nagy előrelépést jelentett a tűzoltók munkájában.

Példaként említette az 1968-as algyői olajkút-balesetet, amelyből kiindulva születhetett olyan megoldás, hogy a magyar egység hatékonyan fel tudott lépni a közel-keleti olajkutak védelmében a 90-es évek háborús konfliktushelyzetében.

Büszkék lehetünk a magyar tűzoltókra, erre a közelmúltban történt törökországi földrengés áldozatainak nyújtott hatékony magyar segítség is bizonyíték - húzta alá.

Kovács Zoltán, a térség fideszes országgyűlési képviselője a felújított épületről elmondta, hogy ablakokat és ajtókat cseréltek, külső falat szigeteltek mintegy 900 négyzetméteren, 92 napelemet helyzetek el az épületen.

Mint mondta, a középületek nyolcvan százalékban nem elég energiahatékonyan működnek, ezen kívánnak változtatni a jelenleg zajló országos beruházások révén. 300 kormányhivatal és mintegy 600 középület újult meg a programnak köszönhetően országszerte - tette hozzá.
(MTI)

Galériánk

Átadták a pápai tűzoltóparancsnokság felújított épületét Átadták a pápai tűzoltóparancsnokság felújított épületét Átadták a pápai tűzoltóparancsnokság felújított épületét
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!