Időjárás
meteoblue
TV műsor

Átalakul az OPUS igazgatósága

Gazdaság, 2022.01.13

Az OPUS GLOBAL Nyrt. vezető testületi átalakításának első lépéseként Mészáros Beatrix visszaadta igazgatósági mandátumát, ezzel egyidejűleg összehívta a társaság igazgatóságát, hogy kezdeményezze rendkívüli közgyűlés megtartását és azon az igazgatóság új tagjainak előterjesztését - közölte az ipari termelő és szolgáltató tőzsdei vállalatcsoport csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint Mészáros Beatrix igazgatósági elnök a távozását azzal indokolta, hogy jelentősen megnövekedtek a bankholdingnál augusztus óta betöltött leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyettesi feladatai, és a jövőben kizárólag ezekre kíván fókuszálni.

Az igazgatóság eddigi elnöke 2017-ben szerezte mandátumát. Elnöksége alatt valósult meg a magyar tőzsde életében korábban példátlannak számító két nyilvános kibocsátó fúziója, valamint az OPUS csoport portfóliójának bővítése a magyar gazdaság stratégiai ágazataiban, köztük két nagy energetikai elosztóhálózat, a Tigáz és a Titász többségi részvényeinek megvásárlása.

Az OPUS GLOBAL a Budapesti Értéktőzsde honlapján elérhető jelentése szerint 23,8 milliárd forint adózott eredményt ért el konszolidáltan 2021 első három negyedévében, ami az egy évvel korábbihoz képest 20,8 milliárd forintos eredményjavulás.

A vállalatcsoport papírjai csütörtökön 226 forinton zártak; az elmúlt egy évben legalacsonyabb értékük 201,5 forint, legmagasabb 295 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!