AutoWallis: a jelentős kereslet miatt lezárult a lakossági részvényjegyzés

Gazdaság, 2021.10.28

Az előzetes várakozásokat jelentősen meghaladó érdeklődés miatt már a jegyzés harmadik napját követően lezárták az AutoWallis eredetileg 16 napra tervezett lakossági részvényjegyzését - közölte a vállalat az MTI-vel csütörtökön.

A hétfőn indult jegyzésben a lakosság számára az AutoWallis eredetileg maximum 1,5 milliárd forint kibocsátási értékű részvényt ajánlott fel, ehhez képest három nap alatt ennek majdnem kétszeresét elérő, 2,8 milliárd forintot meghaladó összegű jegyzési igényt adtak le a lakossági befektetők az OTP Banknál 122 forintos maximális áron.

Az intézményi befektetők továbbra is november 2-9. között jegyezhetnek AutoWallis részvényeket a lakossági körrel megegyező, előzetesen meghatározott 107-122 forint közötti ársávban.

Mint írták, a befektetési tájékoztató lehetőséget biztosít arra, hogy az AutoWallis az intézményi értékesítés céljára szánt mennyiségből 500 millió forint kibocsátási értékű részvényt átcsoportosítson a lakossági értékesítés céljaira, továbbá arra is, hogy az átcsoportosítás eredményeképp 2 milliárd forintra megemelt lakossági értékesítésre vonatkozó maximális kibocsátási értéket 25 százalékkal 2,5 milliárd forintra megemelje és az így megnövelt kibocsátási értékig túljegyzést fogadjon el.

Erről az AutoWallis csak a teljes, intézményi befektetőket is magában foglaló jegyzési periódus végén dönt az OTP Bankkal, mint forgalmazóval egyetértésben.

Székely Gábor, az AutoWallis befektetési igazgatója a közlemény szerint elmondta: komoly siker a minden várakozást felülmúló lakossági érdeklődés.

A BÉT Prémium kategóriájában jegyzett vállalat a lakossági és az intézményi befektetőktől 6-8 milliárd forint közötti összegben tervez forrást bevonni, túljegyzés esetén ennél akár 25 százalékkal is magasabb lehet a végső kibocsátás értéke.

A cég célja a forrásbevonással, hogy részvénypiaci súlya, a részvények likviditása, forgalma tovább bővüljön. A vállalat bízik abban, hogy a jelenlegi csaknem 2800 lakossági részvényes mellé több száz új befektető csatlakozik azzal a céllal, hogy támogassák növekedési stratégiájukat, és az AutoWallis Csoport az évtized végére a közép-kelet-európai régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává váljék.

A társaság a nyilvános lakossági és intézményi részvényértékesítés során túljegyzés esetén összesen maximum 93 457 943 darab új részvény értékesítését tervezi.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!